utorok 28. júna 2022

Hancock high school

Workshop samotný prebieha na škole v meste Hancock na vrchole kopca.
Táto škola má cca 400 žiakov (ide teda o menšiu školu v rámci tunajších pomerov)

sobota 25. júna 2022

Workshop modeling instruction method


Workshop sa začal 
Program mame každý deň od 8 do 16, plus spoločná večera a štúdium literatúry.  Každý deň  dostávame domáce  úlohy. Je to fuška,  no bez toho by som sa nič nenaučil.

Na fotkách vidieť ze pracujeme po skupinách, naše myšlienky značí mé na tabuľu a potom ich prezentujeme pred celou skupinou. 
Prechádzame jednotlive aktivity, tvoríme sa ze sme žiaci, zdieľané medzi sebou informácie kde by mohol vzniknúť problém a ako ho môžeme prekonať.

Spoločník

Predstavujem vám  spoločníka na dlhej ceste od 10tej do 9tej (a vraj bude trvať 7 hodin)

Chicago

V Chicagu som sa zdržal len chvíľu. Potreboval sa vyspať, lebo ďalej som mal šoférovať auto. Priletel som síce okolo obeda, ale podľa nášho času bol už večer. Cesta autom bude trvať ešte aspoň 7 hodín. Ubytovali som sa v gateway hostel blízko centra. Poslúžil tak akurát.  Ešte aj raňajky boli v cene :) Večer som stihol ešte ďakovnú omšu v neďalekom kostole. Bol to dobrý deň.
Na druhý deň  som šiel  do okrajovej štvrte  Chicaga si vyzdvihnúť auto (JOLIET)
Prikladám  fotku so spätným pohľadom na Chicago. 

Prilet

Po prilete sme mali prejsť cez hranicnu a colnu kontrolu.
Rača to bola veľmi dlhá a mnohokrát stočená. Keď som si myslel, že som už na konci, tak prišla  ďalšia  rada. Prišlo  mi to podobne absurdné ako v stoparovom sprievodcovi po galaxii. Musím však uznať, že to až tak dlho netrvalo, dokonca som prešiel na druhú  stranu rýchlejšie než batožina.

utorok 21. júna 2022

Let

Prišiel som do USA. Lety boli dlhé a ešte dlhšie. (2h a 8h)
Úloha pre žiakov:vypočítajte prejdenu vzdialenosť ak lietadla išli priemernou rýchlosťou 950 km/h. 

Pikoška: na letisku heathrow som videl Concord, no nestihol som ho odfotiť, ale konečne som ho videl naživo. A aj A380. (#madeineurope)

Aktivita meranie rýchlosti svetla focaultovou metódou

Vypracoval som pracovný list a príslušné video z ktorého môžu žiaci analyzovať ako sa meria rýchlosť svetla. pracovný list môžete nájsť tu: ...